Gevezeforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Trabzonspor'a sitem!

Trabzonspor'a sitem! Empty Trabzonspor'a sitem!

Mesaj  mesutcan Ptsi Kas. 26, 2007 11:47 pm

Trabzonspor'a sitem!
Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın son dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti getiren Serkan Çalık'ın Trabzon'da yaşayan akrabaları başarılı futbolcuyla gurur duyarken, başarılı futbolcuyu transfer etmeyen Trabzonspor'a da sitem ettiler.

Turkcell Süper Lig'de dün akşam oynanan haftanın maçında lider Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 88. dakikada Serkan Çalık'ın attığı şık golle mağlup ederken, 61 numaralı formayla sahaya çıkan Trabzonlu futbolcuyla memleketindeki akrabaları gurur duyuyor. Serkan'ın Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin Karatepe köyünde yaşayan dayısı Nizamettin Çalık, sarı-kırmızılı futbolcuyla maçtan önce otelde görüştüğünü ve kendisine "Dayı burası benim memleketim ama yediğim ekmeği de çiğneyemem. Sahaya çıkıp takımım için elimden gelenin en iyisini yapacağım" dediğini aktardı. Yeğeni Serkan'ın Trabzonspor'da futbol oynamasını çok istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydeden Nizamettin Çalık, "Trabzonspor zamanında Serkan'ı almadı. Geçtiğimiz sene Serkan babasıyla birlikte Trabzon'a geldi. Ama burada yapılan görüşmelerde Trabzonspor Serkan'ı beğenmediği için transfer etmedi. O da Almanya'ya döndü. Oradaki hocaları Serkan'ı Galatasaray'a önerdiler ve o da oraya gitti" dedi.

Galatasaray maçının ardından kendilerine 'Yeğenin bize gol attı, bizi yıktı' türünden sözler söylendiğini belirten Nizamettin Çalık, "Ben de onlara şunu söylüyorum. "Serkan bize gol attı da karşısındaki oyuncular topçu değil miydi? Onlar da Galatasaray'a atsaydı" diyorum. Serkan Trabzon'da oynamayı çok istemişti ama buraya gelemeyence çok üzülmüştü. Çünkü çok hevesli gelmişti Trabzon'a ama olmadı. Trabzon'da olsaydı daha çok gurur duyardım. Ama bunun hesabını Trabzon'daki yöneticiler yapsın. Trabzonspor'un hali ise zaten ortada" diye konuştu.

Genç futbolcunun babaannesi Katibe Çalık da torunuyla gurur duyduğunu ve golü atınca gidip televizyondan onu öptüğünü söyledi. Serkan'ın küçük yaştan beri futbola olan ilgisinden bahseden babaanne Çalık, "Serkan futbol hastası bir çocuktur. Bir yaşından beni onla uğraşıyordu. Almanya'da 15 sene birlikte kaldım. Maçlarına da giderdim. Gol attığı zaman havalara kalkardı, atamayınca da çok üzülür ağlardı. Dedesi her zaman onun ilerde futbolcu olacağını söylerdi" dedi. Serkan'a maç öncesinde dua ettiğini ifade eden babaanne Katibe Çalık, torununun Trabzonspor formasını giymesinin istediğini ama şu anda oynadığı takıma hizmet etmenin de vazifesi olduğunu dile getirerek, "Ona çok güveniyorum. Çok atik ve hırslıdır. Televizyonda onu görünce gidip televizyonu öptüm. Ama bir Trabzonlu olarak Trabzonspor'un kazanmasını isterdim. Çünkü biz hepimiz Trabzonluyuz. Burada olmasını çok isterdim. Ama oynadığı bir takım var ve oraya en iyi şekilde hizmet etmek zorunda" şeklinde konuştu.

Maçı televizyondan seyrettiğini anlatan babaanne Çalık, torununun çok gol kaçırdığını ama sonunda kendisine şansın güldüğünü ve golünü attığını kaydederek "Trabzonspor'a gol atmışsa bu onun vazifesi" dedi.

Serkan Çalık'ın dayısının oğlu Tarık Çalık da fanatik bir Trabzonsporlu olarak hem sevindiğini, hem de üzüldüğünü söyledi.

Karatepe köyü sakinleri de Galatasaraylı futbolcuyla gurur duyduklarını dile getirerek kendisine transfer etmeyen Trabzonsporlu yöneticilere sitem etti.

mesutcan
Misafir